Deze website is niet geoptimaliseert voor Internet Explorer 6 of lager. De website zal dan ook niet correct werken. Update je browser aub!
Maak je eigen artikel!
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
High school musical
Gemaakt door: Nada, De Piramide Bisschop uit Utrecht

Iedereen heeft wel een lievelings film. Of het nou de film ‘Afblijfen’ is, of een avontuurlijke. Iedereen heeft er wel één en ik ook! Het is High School Musical!!! Er zijn al 3 delen.

Er is een meisje dat Gabriella Montez heette (gespeeld door Vannesa Anne Hudgens) en een jongen genaamd Troy Bolton (gespeeld door Zac Efron). Ze ontmoeten elkaar op een nieuwjaarsfeestje n daar moeten ze samen een duet zingen. Dat liedje heet: ‘The start of samting new’. Daarna gaat Gabriella naar een andere school! En toevallig zit Troy op dezelfde school! Ze worden daar vrienden. En doen ook nog mee aan een wintermusical! Maar Sharpay (gespeeld door Ashley Tisdale) en Rayn
(gespeeld door Lucas Gabrieel) pikken dat niet! En daarom laten ze de wintermusical, de decatlon van Gabriella en de Basketbal wedstrijd van Troy op dezelfde dag en de zelfde tijd vallen. Maar door hun vrienden, zoals Taylor (gespeeld door Monique Colleman) en de beste vriend van Troy, Chad (gespeeld door Corbin Bleu) komt het toch nog goed!

Er is ook een 2de deel: High school musical 2! Daar hebben de Wildcats (zo heeten ze…) zomervakantie! Daar zijn ze blij mee! En zeker als ze voor een paar weken een zomerbaantje krijgen! Ze mogen gaan werken in Lava Springs: Een hotel en restaurant. Alleen pakt dat anders uit... Rayn is veranderd door Gabriella. Maar Sharpay wil natuurlijk weer dat Gabriella en Troy uit elkaar gaan! En dan komt er ook nog eens bij dat Lava Springs van Sharpay’s ouders zijn! Daarna kan Gabriella het niet meer houden en maakt ze het uit met Troy en gaat ze weg bij Lava Springs! Maar Troy kan daar niet tegen en probeert te veranderen. En dan komt de talentenjacht, en Troy zou met Sharpay zingen, maar dan, opeens, komt Gabriella tevoorschijn en komt alles weer goed!

Je hebt ook een 3de High school Musical!!! Daar gaan de Wildcats bijna naar de universiteit! Lachen, denken ze dan. Maar dat blijkt niet zo te zijn als Gabriella verhuist en niet op dezelfde school komt als Troy! Troy is dus de hele tijd depressief… En terwijl hij samen met Gabriella een musical moet uitvoeren! En dan…(zucht)….gaat Sharpay natuurlijk weer eens de plaats van Gabriella innemen. Dan moet Troy alle, maar dan ook, alle liefdescenes met Sharpay doen! Yak…! Maar wat het voordeel is, is dat Gabriella nog bij de uitreiking van haar diploma kan zijn, zodat ze toch nog elkaar gedag kunnen zeggen. Opeens gebeurt er iets vreemds: Troy komt ook op dezelfde universiteit als Gabriella!!! Dus komt alles toch nog goed!

Ik heb de leukste hits verzameld van High school musical:

High school musical 1:
1. We are al in this tugeter
2. Git a hand the game
3. The start of samting new

Leukste van High school musical 2:
1. Work this out
2. Evrybaddy al 4 one
3. I godda go my one way

Tot slot High school musical 3:
1. Night to Rimember
2. I want it all
3. The boys are back
KIDS4media is een initiatief van GO4media