Deze website is niet geoptimaliseert voor Internet Explorer 6 of lager. De website zal dan ook niet correct werken. Update je browser aub!
Maak je eigen artikel!
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
MuseumReporters in Speelklok bij VOF de Kunst
VOF de Kunst trad eind 2009/begin 2010 op in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement. Reden genoeg voor de MuseumReporters om weer eens op pad te gaan!

musrep bij vof
Kinderen in Museum Speelklok als 'MuseumReporter'
Op vrijdag 19 juni 2009 was het zover. De 'MuseumReporters' starten in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement. De kinderen Kiran Kasteel (11), Sarah Raymakers (10) en Alet Meijer (11) leren zelf filmreportages te maken met hun eigen kijk op de activiteiten in het museum.

De 'MuseumReportersí komen uit groep 7 van De Utrechtse School Vereniging en maken als eerste een reportage over een schoolklas die een bezoek brengt aan het in mei geopende Restauratieatelier van het museum.

Ze filmden hoe de scholieren zelf aan de slag gingen met restauratie-werk, zoals het zelf in elkaar zetten van een klok of speuren naar schade die is veroorzaakt door knagende beesten. Ook houden ze interviews met de scholieren en de restauratoren.

MuseumReporters wijzen weg naar restauratie-atelier from Stichting GO4media on Vimeo.MuseumReporters in Atelier Speelklok from Stichting GO4media on Vimeo.

KIDS4media is een initiatief van GO4media