Deze website is niet geoptimaliseert voor Internet Explorer 6 of lager. De website zal dan ook niet correct werken. Update je browser aub!
Maak je eigen artikel!
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
KidsReporters aan de slag voor Astmafonds

Op de scholen Jules Verne, Jan de Doper, Aboe Da'oed en Piramide Maasdijk hebben kinderen van het kinderpersbureau samengewerkt met kinderen die astma hebben. Het heeft, onder leiding van onze freelancer Kim Brand, mooie reportages opgeleverd!

Het kinderpersbureau in Utrecht is een initiatief van stichting GO4media in samenwerking met onderwijsadviesbureau Eduniek, in opdracht van de gemeente Utrecht.

Hieronder vind je alle filmpjes die gemaakt zijn voor het Astmafonds.

Piramide Maasdijkschool


St. Jan de Doperschool


Piramide Maasdijkschool


Jules Verneschool


St. Jan de Doperschool


Piramide Maasdijkschool


Aboe Da'oedschool


Jules Verneschool


Aboe Da'oedschool
KidsReporters in actie tijdens RunningXperience!!
Tijdens dit tweedaagse sport-evenement interviewen de KidsReporters allerlei mensen, maken ze filmpjes en foto's en schrijven artikelen.

Maandag, 2e paasdag, 13 april 2009
... Als alle KidsReporters er zijn, kunnen we beginnen met filmen. De kinderen die 2 km lopen gaan net van start! Als we daar een paar interviews hebben gehad, gaan we verder. We interviewen daarna een sportjournalist van RTV Utrecht. Die wijst ons Racid Ben Mezziane aan. Hij zorgt voor de topatleten en belooft ons dat we later de winnaar mogen interviewen. Daarna stellen we wat vragen aan de Burgemeester Aleid Wolfsen en de organisator Gerard Peek. Daarna interviewen we de mannelijke winnaar: William Kipchumba en even later de vrouwelijke winnares: Lydia Kurgat. Daarna moeten we jammer genoeg weer naar huis!... Lieske, KidsReporter


KidsReporters interviewen winnaars Jaarbeurs Utrecht marathon from Dennis Voortman on Vimeo.

... Vandaag was de RunningXperience het was in de jaarbeurs hallen in Utrecht. Er waren verschillende afstanden, zoals: 5km, 10km, 21 km en 42km. Ook was er een race voor diabetes patiŽnten en toen hebben we iemand van die organisatie geÔnterviewd daar over. Hij zei dat sporten heel erg gezond was en de kinderen vonden het erg leuk dat er een race was georganiseerd. Maar wij wilden natuurlijk ook graag de toppers zien! Toen we wisten wie de winnaar en winnares waren konden we die interviewen. Ik wil Debbie en Dennis bedanken voor het goede organiseren en het hebben van een leuke dag!!... Kevin, Kidsreporter


KidsReporters interviewen organisator Peek en burgemeester from Dennis Voortman on Vimeo.

... Ik vond het een superleuke ervaring!! Het was echt bijzonder dat wij zo belangrijk waren bij de jaarbeurs. We mochten zo'n beetje overal heen en kwamen in contact met de belangrijkste mensen van die dag!!... Gera, KidsReporter

Zondag, 1e paasdag, 12 april 2009
Op de eerste dag van het evenement, zondag 12 april, is er door het eerste team; Ikrame, Nada en Amar al veel gefilmd. Interviews met Dolf Jansen en Hugo van de Broek, die naast Nadja Wijenberg winnaar van de eerste marathon-award werd. De KidsReporters waren bij deze uitreiking. Ook de wandel2daagse en een goed doel: Run to do Right kwamen aan bod!


KidsReporters tijdens Jaarbeurs Utrecht Marathon from Dennis Voortman on Vimeo.

Meer lezen over de Jaarbeurs Marathon Utrecht: Jaarbeurs Marathon Utrecht

Goede doel
De filmpjes worden tijdens dit evenement vertoond op een groot scherm. Doordat deze producties gemaakt zijn door (en o.a. voor) kinderen, sluit de boodschap goed aan bij het goede doel van het evenement: de Stichting Klein Galgenwaard; kennismaken met sport voor iedereen!
KIDS4media is een initiatief van GO4media